Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

"Πέταξα το καπέλο μου στη θάλασσα"

Πετώντας το καπέλο μου, έτσι σα δώρο  στον αέρα και τη θάλασσα,  κλείνουν και οι φετινές διακοπές μου.  Περάσαμε  όμορφες μέρες, παρέα με αγαπημένα πρόσωπα και με μια θάλασσα που φέτος μας έκανε τη χάρη να ΄ναι ήσυχη και κρυσταλλένια.  Τελευταία νύχτα μας αποχαιρέτησε το ολόγιομο φεγγάρι.  Κάναμε πάρτυ και μας φώτιζε!!!!  Ευχηθήκαμε να ΄μαστε καλά και του χρόνου  και να ανταμώσουμε πάλι εδώ, στο ίδιο μέρος που αγαπάμε και γινόμαστε για λίγο παιδιά!!! Όχι, δεν έχω μελαγχολική διάθεση ,  απλώς κάθε φορά που αποχαιρετώ αυτόν τον τόπο που περνώ λίγο από τα καλοκαίρια μου, νιώθω κάπως.......  ΄Ισως είναι τα αγαπημένα πρόσωπα που αφήνω πίσω μου, ίσως που κάθε χρόνο που πάω εκεί τίποτα δεν είναι ολόϊδιο με τον προηγούμενο, ίσως μεγαλώνω, ίσως φοβάμαι περισσότερο........

Όμως τί λέω;  Το καλοκαίρι συνεχίζεται!!!  Μπορεί να έχω επιστρέψει σπίτι, όμως μικρές αποδράσεις σίγουρα θα κάνουμε τα Σαββατοκύριακα.  Και τον Σεπτέμβρη μας περιμένει η αγαπημένη Κύπρος, η Λευκωσία, η άλλη πατρίδα μας.  Αρχίζω να κάνω σχέδια λοιπόν για να μπορέσω να βγω από αυτή τη διάθεση και τα περίεργα συναισθήματα που με έχουν κατακλύσει.

Το καπέλο είναι στολισμένο από μένα με κορδέλα από οργάντζα, 
 κοράλλια, τυρκουάζ και διάφορα charms

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

"Άλλος για νεροβραχόκηπο..............;"

Και ρωτάω..... είναι κανείς άλλος για νεροβραχόκηπο;  Είμαστε στη διάθεσή σας!!!!! Τώρα που έχουμε αποκτήσει τέτοια εμπειρία ποιος μας φτάνει; Θα μπορούσατε να έχετε καλύτερο μάστορα/διακοσμητή εξωτερικών χώρων και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση;
Ύστερα λοιπόν από την ταράτσα μας, σειρά πήρε μια γωνιά στον κήπο του εξοχικού της αδελφής μου όπου και βρισκόμαστε αυτές τις μέρες για διακοπές. Το σημείο αυτό μας περίμενε εδώ και πολλά χρόνια για να του δώσουμε ζωντάνια με το γαργάρισμα του νερού, και έτσι, μια και είχαμε αποκτήσει εμπειρία από τον δικό μας, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε.  Επιστρατεύσαμε και εδώ, ό,τι υπήρχε από πέτρα, ξύλα της θάλασσας, βραχάκια, πήλινα και ξεκινήσαμε.   Αφού φτιάξαμε τη λιμνούλα (πάλι στα δύσκολα τον πρώτο ρόλο είχε ο Χρήστος), βάλαμε την αντλία νερού με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται μικροί καταράκτες και βρυσούλες (κι εδώ αποκλειστικά δούλεψε ο Χρήστος).  Διακοσμήσαμε  τους βράχους και τα πήλινα με τα φυτά ανάλογα, και έτοιμη η όαση!!!

Η θάλασσα που απλώνεται καταγάλανη μπροστά μας χαμογελάει λιγάκι υπεροπτικά, μάλλον απαξιεί να συγκριθεί με τους τεχνητούς καταράκτες της δικής μας κατασκευής.  Δε λέω, άλλο αυτή που είναι απέραντη κι άλλο η μικρή τεχνητή λιμνούλα με τις βρυσούλες και τα καταρακτάκια που φτιάξαμε εμείς....  Όπως και να ΄ναι όμως, απ' τη μια μεριά ο ήχος από τα κύματα της θάλασσας και από την άλλη το γλυκό γαργάρισμα του δικού μας νεροβραχόκηπου, εξασφαλίζουν χαλάρωση και γαλήνη σ΄όλους εμάς που ζούμε και κινούμαστε δίπλα τους.




Ξαναρωτάω : Άλλος κανείς για νεροβραχόκηπο;
Με τη σειρά παρακαλώ .....
όλοι θα πάρετε....!!!!




Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

"Και οι χοροί καλά κρατούν"

Οι μέρες των διακοπών συνεχίζονται και μαζί μ'αυτές και ο "χρωματικός χορός" που σας ανέφερα σε προηγούμενή μου ανάρτηση.  Χορός ανάλαφρος, ήσυχος, χαρούμενος, χωρίς υπερβολές και προκλήσεις!!!  Χορός χωρίς διάρκεια...... που ό,τι έχει να δώσει το δίνει τούτες τις μέρες των διακοπών και μου δημιουργεί  μια διάθεσή διαφορετική από την υπόλοιπη χρονιά. 
Προσπαθείστε λοιπόν να μπείτε κι εσείς σ'αυτόν τον "χορό", έστω και διαδικτυακά και ........... απολαύστε τον!!! 






Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

"Aσορτί με τη θάλασσα"

Ένα ακόμη καλοκαιρινό κόσμημα είπα να αναρτήσω, μια και η διάθεσή μου μόνο καλοκαιρινή είναι τώρα στις διακοπές!!  Δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ αυτές τις μέρες με τη δημιουργία κι έτσι επιστρατεύω φωτογραφίες από κοσμήματα που έφτιαξα πριν από λίγο καιρό.  Το συγκεκριμένο το χαίρεται μια φίλη, που μάλλον αυτόν τον καιρό βρίσκεται στην Άνδρο!!  Το κολιέ αυτό είναι φτιαγμένο από πέτρες τυρκουάζ, άσπρες πέτρες από ρίζα κοραλλιού, μαύρο αχάτη  και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι.  Οι πέτρες είναι δεμένες μεταξύ τους κόμπο-κόμπο, για να έχουν μεγαλύτερη χάρη και κίνηση!!

Κορίτσια, προσπαθώ να αναρτώ κοσμήματα με χαρούμενα χρώματα, κοσμήματα που ίσως βλέποντάς τα, να χαλαρώνετε, να αισιοδοξείτε και γιατί όχι, παίρνοντας τη θετική ενέργεια που σας στέλνω μ' αυτά, να νιώθετε χαρά!!! 

Εικ. 1η :  Λεπτομέρεια του κοσμήματος

Εικ. 2η :  Ολόκληρο το κολιέ

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

"Ο χορός των χρωμάτων"

Πρώτη μέρα των διακοπών μου σήμερα!!  Η θάλασσα μπροστά μου γαταγάλανη πλανεύτρα με περιμένει....... Εύχομαι να την απολαύσω και να την χαρώ όλες τις μέρες που θα είμαι δίπλα της. 
Ένα δροσερό αεράκι τούτο το απόγευμα εκτός από τη δροσιά μου φέρνει και όρεξη για δημιουργία.  Κάτι ανάλαφρο έχω στο μυαλό μου, μια και τα υλικά που έχω μαζί μου είναι λιγοστά.  Ένα βραχιολάκι κι ένα κολιέ από απλά υλικά που μπορούν δώσουν χάρη στις εμφανίσεις μας στην παραλία.  Το δέρμα, τα επάργυρα charms, οι ξύλινες χάντρες συνδυασμένα με τα κοράλλια, τον αχάτη και το τυρκουάζ σε ένα χρωματιστό χορό. Θα τα φορώ στις διακοπές  όλες τις ώρες, θα τα χαίρομαι κι ας ξεθωριάσουν από τον ήλιο κι ας χαλάσουν από το νερό, άλλωστε γι΄αυτό είναι φτιαγμένα.  Με την επιστροφή στην πόλη θα τα αφήσω σε κάποιο κουτάκι, έτσι για να μου θυμίζουν τις ώρες των φετινών μου διακοπών!!! 

 Εικ. 1η :  Βραχιόλι με δέρμα, charms, ξύλινες πέτρες, κοράλλια και τυρκουάζ

Εικ. 2η :  Κολιέ με το ασορτί βραχιολάκι

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

"Δαχτυλάκια έξω Νο 2"

Αυτό τον καιρό είμαι πολύ λίγες ώρες στο σπίτι κι έτσι ομολογώ ότι μου έχει λείψει η blogότσαρκα στην blogoγειτονιά μας.  Αυτός είναι και ο λόγος που δεν επισκέπτομαι συχνά τα σπιτάκια σας και δεν σχολιάζω τις όμορφες αναρτήσεις σας!!

Η αλήθεια είναι ότι πάντα θέλω να βάζω και κάτι καινούργιο στις σελίδες μου.  Γι΄αυτό σήμερα θα σας δείξω κάποιες από τις σαγιονάρες,  που έφτιαξα φέτος και που τις έχω διαθέσει για να φορεθούν από κάποια όμορφα ποδαράκια στην αγαπημένη Κύπρο!!!  Κορίτσια, εσείς που τις φοράτε, καλό καλοκαίρι να έχετε και προσέξτε............. τις πολλές κατακτήσεις........ οι σαγιονάρες αυτές τραβούν την προσοχή!!!!!

Εικ. 1η :  Σαγιονάρες με πέτρες τυρκουάζ και κοράλλι

Εικ. 2η : Σαγιονάρες με κοράλλι, χαουλίτη και χαλαζία

Εικ. 3η : Σαγιονάρες με πέτρες τυρκουάζ, κοράλλι, χαουλίτη και χαλαζία

 
Εικ. 4η :  Σαγιονάρες με πέτρες τυρκουάζ, κοράλλι, χαουλίτη και αχάτη



Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

"Μια διαφορετική δημιουργία"

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν πήγαμε πουθενά, μόνο για μια μικρή βουτιά στη θάλασσα, κοντά στο σπίτι μας.  Ο λόγος ήταν ότι καταπιαστήκαμε με κατασκευαστικές δημιουργίες, που σχεδιάζαμε εδώ και καιρό να φτιάξουμε στην ταράτσα του σπιτιού μας.  Το σημείο αυτό του σπιτού  μας αρέσει να το χρησιμοποιούμε τα καλοκαιρινά βράδυα γιατί   καί η θέα της θάλασσας είναι καταπληκτική, αλλά και η  θαλασσινή αύρα όταν βραδυάζει είναι πολύ ευχάριστη!!!   Έχουμε οργανώσει λοιπόν έτσι την ταράτσα ώστε να δίνει την εντύπωση κήπου και μάλιστα εξωτικού, μια που τα φυτά που έχουμε φυτέψει είναι τροπικά για να αντέχουν στην πολλή  ζέστη.   Ένα κιόσκι σε κάποιο σημείο  προσφέρει σκιά όταν ο ήλιος χτυπά κάθετα!!  Το στοιχείο που μας έλειπε ήταν το νερό.  Έτσι αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε ένα νεροβραχόκηπο, που καί δροσιά θα χαρίζει, αλλά και θα δίνει ηρεμία με αυτό το γλυκό πιτσίλισμα του νερού!!!!

Επιστρατεύσαμε λοιπόν πέτρες, βότσαλα, πήλινα, ξύλα, φυτά, αγοράσαμε και μία αντλία νερού, και ξεκινήσαμε.......  Πρώτα έφτιαξε ο Χρήστος, ο άνδρας μου, μια λεκάνη/λιμνούλα  από τούβλα και τσιμέντο, τη μόνωσε και την έβαψε....  Την επόμενη μέρα έγινε η σύνθεση των διακοσμητικών υλικών. Στο σημείο αυτό δούλεψα κι εγώ αρκετά......  Οι πέτρες ήταν πολύ δύσκολο να μετακινηθούν, γι΄αυτό έπρεπε να υπολογισθεί από πριν, σε ποιο σημείο θα έμπαινε η κάθε μία.  Τέλος πάντων, τελείωσε κι αυτό ύστερα από πολλές δοκιμές και πειράματα......ειδικά όταν έπρεπε να μπει η αντλία με τις διακλαδώσεις και τα σωληνάκια για την παροχή νερού............. είμασταν για γέλια!!!!! Ευτυχώς που έκανε πάρα πολύ ζέστη και το νερό που μας έκανε μούσκεμα το δεχόμασταν ευχάριστα!!  Τέλος καλό, όλα καλά!!  Κουραστήκαμε, αλλά το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε αρκετά!!
Αυτή λοιπόν  θα είναι για το φετινό καλοκαίρι η δική μας μικρή όαση για............... βραδυές με αγαπημένα πρόσωπα, σε ατέλειωτα φαγοπότια!!!!

Το πλατσούρισμα επιτρέπεται για όποιον θέλει......................δοκιμάστε!!!!!!!

Εικ. 1η :  Ο νεροβραχόκηπος με φόντο τη θάλασσα


Εικ. 2η :  Μια άλλη όψη του νεροβραχόκηπου

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

" Για όμορφα, μαυρισμένα μπρατσάκια"

Τα βραχιόλια μπράτσου ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή κοσμήματα στις γυναίκες  πολλών πολιτισμών.
Στην αρχαία Ελλάδα  τα φορούσαν  στολισμένα με διάφορες πέτρες, ενώ στην Ρωμαϊκή εποχή τους έδιναν σχήμα φιδιού.  Στην Αίγυπτο επίσης αποτελούσαν ένα αγαπημένο στολίδι του γυναικείου χεριού.
Σήμερα όλο και περισσότερες νέες γυναίκες συνηθίζουν να τα φορούν το καλοκαίρι,  πάνω στο μαυρισμένο μπράτσο τους.  Χαρίζει γοητεία και μυστήριο!!!
Προσπάθησα λοιπόν κι εγώ να φτιάξω μερικά.  Αφού έδωσα μορφή στο μέταλλο, τα έδωσα για επιχρύσωση.......και ιδού το αποτέλεσμα!!!!

Εικ. 1η :  Βραχιόλι από επιχρυσωμένο μπρούντζο

Εικ. 2η : Βραχιόλι μπράτσου από επιχρυσωμένο μπρούντζο 


Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

"Η γοητεία του Murano"

Το φως και το κρύσταλλο έχουν μια υπέροχη σχέση. Και όταν το κρύσταλλο «γεννιέται" στο Murano αυτή η σχέση γίνεται απίστευτα μαγευτική… Γυαλί και φως συνενώνονται σε σχήματα και χρώματα, χαϊδεύουν τα μάτια και γεννούν συναισθήματα......
Στο μικρό νησάκι λοιπόν της Βενετίας γίνεται  το θαύμα, εξελίσσεται και μεγαλώνει εξαπλώνοντας την φήμη του στα πέρατα της γής…
 
Γεννημένο απ’την φωτιά, αυτό το διάφανο, εύθραυστο αλλά σκληρό υλικό, αιθέριο αλλά και ανθεκτικό, το κρύσταλλο Murano από την φύση του φιλτράρει και διαχέει το φως. Σχεδιάζεται, και με την αναπνοή ενός ανθρώπου, φυσιέται, καλουπάρεται και μετασχηματίζεται σε μια ατέλειωτη σειρά αριστουργημάτων –είτε καθημερινής χρήσης είτε «μοναδικών» αντικειμένων- που, αν μη τι άλλο, χαρίζουν ομορφιά στην ζωή μας….

Παρακάτω σας παρουσιάζω κολιέ φτιαγμένα από πέτρες μουράνο που αποτελούσαν ένα μέρος της περυσινής καλοκαιρινής συλλογής μου.  Φορέθηκαν, γοήτευσαν και χάιδεψαν λαιμό και μπούστο των μικρών και μεγάλων κοριτσιών που τα φόρεσαν, αλλά και τα μάτια όλων αυτών που τα θαύμασαν!!!
 
Εικ. 1η : Μακρύ κολιέ με πολύχρωμες πέτρες μουράνο και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι 


Εικ. 2η :  Μακρύ κολιέ με πολύχρωμες πέτρες μουράνο και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι


Αυτά που μ΄αρέσουν