Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

"Oι πεταλούδες συνεχίζουν να πετούν"

Πέταξαν πάλι με χαρά οι πεταλούδες μου.......κι αυτή  τη φορά στάθηκαν να ξαποστάσουν πάνω στα  τυρκουάζ βραχιολάκια μου!!


Βραχιόλια με πέτρες τυρκουάζ, cat's eye, άσπρο κοράλλι, φίλντισι και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι.





Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

"Μια ωραία πεταλούδα"

Καλημέρα, καλημέρα, Κυριακή πρωί και λέω, μια και η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και ο ήλιος λάμπει γελαστός, να αφήσω να πετάξουν πάλι για σας οι πεταλούδες μου!!!!  Αυτή τη φορά όμως θα κρατούν βραχιόλια με χρώματα που θυμίζουν την Άνοιξη!!!


Ένα πρώτο δείγμα είναι το σημερινό.  Μια πεταλούδα κρεμασμένη στο βραχιόλι που αποτελείται από πέτρες cat's eye στο λιλά χρώμα, αμέθυστο και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι.  Η πεταλούδα είναι από φίλντισι.


Σε επόμενη ανάρτηση θα αφήσω να πετάξουν κι΄άλλες, θα σταθούν πάνω σε βραχιόλια φτιαγμένα με διαφορετικές πέτρες, πάντα όμως με ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά χρώματα!!!


Φορέστε τα, χαρείτε τα και δείτε την Άνοιξη που μας χαμογελά......χαμογελάστε της κι εσείς, θα νιώσετε όμορφα....είμαι σίγουρη!!!




Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Γαλάζια τούρτα...με ελάχιστες θερμίδες!"

Αυτή η γαλάζια τούρτα με ξετρέλανε........Την  έφτιαξε χθες  η κόρη μου η Μυρτώ για μια φίλη της που αυτές τις ημέρες πρόκειται να φέρει στον κόσμο τον μικρό της πρίγκιπα!!!  


Όταν λοιπόν  είδα την κόρη μου να αγοράζει πάνες και μωρουδιακά παραξενεύτηκα...δεν μπορούσα να φαντασθώ τί είχε στο μυαλό της.  "Κατασκόπευα" μήπως και καταλάβω περί τίνος πρόκειται αλλά μάταια!!!  Λίγες ώρες αργότερα το μυστήριο είχε λυθεί.  Μια τεράστια γαλάζια τούρτα από πάνες ξεπρόβαλε μπροστά μου!!!  



Ξετρελάθηκα.....σήμερα πρωί πρωί έσπευσα να την φωτογραφίσω για να σας τη δείξω.........μη μου πείτε ότι δεν είναι γλύκα!!!!


 Εύχομαι ο μικρούλης που θα την χαρεί να έλθει στον κόσμο όσο το δυνατόν πιο εύκολα, να 'ναι γεμάτος υγεία και ομορφιά και η ζωή του να΄ναι μέσ΄την χαρά και την αγάπη!


Και στη μέλλουσα μανούλα του,  στέλνω όλη μου την καλή αύρα, να ΄ναι όλα εύκολα και η ψυχή και η αγκαλιά της να γεμίσουν μ΄όλα αυτά που ονειρεύεται τόσους μήνες!!



Με το καλό να έλθεις στον κόσμο μας μικρούλη!!!




Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

"Tea time"

Αν ζούσαμε στην Αγγλία θα ήμουν σίγουρη πως η πρόσκλησή μου για τσάι θα σας έβρισκε όλες πρόθυμες. Ζούμε όμως στην Ελλάδα, όπου το τσάι  έχει και τους φανατικούς οπαδούς αλλά ανθρώπους που το πίνουν αναγκαστικά μόνον όταν είναι άρρωστοι.  Έτσι θα σας πω πως η πρόσκλησή μου αφορά και σε κάτι άλλο......μια αλλαγή ενός δίσκου σερβιρίσματος με την τεχνική του decoupage.  O δίσκος αυτός βρισκόταν για πάρα πολύ καιρό στην αποθήκη μου αλλά λυπόμουν να τον πετάξω γιατί είχε για μένα κάποια συναισθηματική αξία.  Έτσι κάποια στιγμή αποφάσισα να τον αλλάξω.  Σήμερα τον χρησιμοποιώ κι ας μην έχει γίνει τέλειος....μου αρέσει γιατί αξιοποιείται ξανά, είναι ένα προϊόν ανακύκλωσης και  αυτό είναι πολύ σημαντικό!!!




Θέλεις να μάθεις περισσότερα  για το τσάι;
Το τσάι είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα και το πιο δημοφιλές ποτό στον κόσμο μετά το νερό. Το πράσινο, μαύρο, λευκό, ουλόνγκ και pu erh τσάι προέρχονται από τα φύλλα του δένδρου τσάι (Camellia sinensis ή Camellia thea). Οι διαφορετικές ποικιλίες προκύπτουν από την επεξεργασία που επιδέχονται.


Η ονομασία και η προέλευση του τσαγιού είναι κινέζικη. Το ανακάλυψε ο αυτοκράτορας Σεν Νουνγκ το 2737 π.Χ. κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στην αυτοκρατορία του. Ο θρύλος λέει πως, την ώρα που έβραζε νερό, ένα ρεύμα παρέσυρε φύλλα από κάποιο γειτονικό θάμνο και αυτά κατέληξαν στο ξεσκέπαστο τσουκάλι. Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει, τα φύλλα άρχισαν να βράζουν και να χρωματίζουν το νερό. Ο Σεν Νουνγκ μύρισε το γλυκό άρωμα και δοκίμασε το πρώτο τσάι.


Οι Πορτογάλοι έφεραν το 1610 το τσάι στην  Ευρώπη για λογαριασμό των Ολλανδών. Λίγο αργότερα, οι Ολλανδοί ξεκίνησαν μαζική εισαγωγή τσαγιού. Σαν νέα μόδα με φανατικούς οπαδούς, το τσάι τα πρώτα χρόνια ήταν πανάκριβο. Μετά το 1675 η τιμή του έπεσε σε λογικά πλαίσια, και το τσάι από την Ολλανδία πέρασε στη Γαλλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Το πράσινο τσάι είναι το πιο διαδεδομένο στην ανατολική Ασία. Το μαύρο τσάι είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος τσαγιού που καταναλώνεται στις δυτικές χώρες.


Το τσάι περιέχει την τεΐνη, αλκαλοειδές παρόμοιο με την καφεϊνη, και έχει έτσι παρόμοια επίδραση στον οργανισμό όπως και ο καφές, δηλαδή διεγείρει το νευρικό σύστημα και αυξάνει την αντοχή στην κούραση, σε μικρότερο όμως βαθμό.


Στην Ελλάδα είναι ενδημικό το τσάι του βουνού (Sideritis clandestina subspClandestina). Στην Κρήτη, το βότανο Δίκταμο (Origanum dictamnus) χρησιμοποιείται αντί για τσάι.
Πηγή : Βικιπαίδεια

Όσοι πιστοί και λάτρεις του τσαγιού προσέλθετε, 
σπεύσατε όμως γρήγορα πριν κρυώσει!!!



Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

"Στεφάνια από πηλό"

Μια τόσο λαμπερή ημέρα σαν τη σημερινή, που παντού μυρίζει Άνοιξη, δε θα μπορούσα να σας δείξω κάτι άλλο.  Τα στεφάνια που  έφτιαξα πριν λίγο καιρό, νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο για σήμερα.....έτσι για να αλλάζει λίγο λίγο η διάθεσή μας!!!


Εικ. 1η :  Στεφάνι από πηλό χρωματισμένο με σκόνες αγιογραφίας και μπρούντζινες λεπτομέρειες

Ήταν η πρώτη μου επαφή με τον πηλό.  Με παρέσυραν θα έλεγα.......πρώτη η Μαρία με τα υπέροχά της και δεύτερη η καλή μου Αλεξάνδρα και είπα να το τολμήσω!!! 

Εικ. 2η :  Μια λεπτομέρεια του στεφανιού

Αγόρασα πηλό, όλα τα άλλα υλικά τα είχα στο εργαστήρι μου, και άρχισα τα πειράματα.  Πλάσιμο του πηλού, χρωματισμός με χρώματα αγιογραφίας διαλυμένα σε κάποιο υλικό που μου το προμήθευσε η Αλεξάνδρα, και άρχισα τη σύνθεση....... κόλλησα επιπλέον τα μπρούντζινα  φύλλα και τέλος......η πρώτη μου επαφή με τον πηλό πήρε όψη......


Εικ. 3η :  Λεπτομέρεια ενός άλλου  πιο μεγάλου στεφανιού

Παρακαλώ πολύ να είστε επιεικείς.......είπαμε πρώτη επαφή  είναι αυτή......θα βελτιωθώ σίγουρα!!!

Εικ. 4η :  Το μεγαλύτερο στεφάνι σε ένα καλλιτεχνικό φλερτ με τα κοσμήματά μου


Εικ. 5η :  Το στεφάνι φλερτάρει με τις πέρλες



Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"Αβεντουρίνης, η πέτρα της τύχης"

Φτιαγμένο με πράσινο αβεντουρίνη το κόσμημα που σας παρουσιάζω σήμερα και είναι αφιερωμένο στις φίλες που ανήκουν στα ζώδια του Καρκίνου και των Διδύμων μια και λέγεται ότι ο αβεντουρίνης σχετίζεται με αυτά τα ζώδια.

Εικ. 1η : Μακρύ κολιέ φτιαγμένο με αβεντουρίνη, ροζ κοράλλια, μαργαριτάρια και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι

Ο Αβεντουρίνης είναι μία πέτρα που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Χαλαζία.  Το όνομά της  προέρχεται από το ιταλικό «a ventura” που θα πει κατά τύχη. Τη βρίσκουμε σε ποικιλία χρωμάτων, από μπεζ μέχρι πράσινο και μπλε και χαρακτηρίζεται από την σκληρότητα, την πυκνότητα και την λαμπρότητά της.

 Έχει χρησιμοποιηθεί ως ημιπολύτιμος λίθος από την αρχή σχεδόν της ιστορίας. Μερικά από τα πιο πρωτόγονα εργαλεία των ανθρώπων ήταν φτιαγμένα από αβεντουρίνη λόγω της σκληρότητάς τους.

Στην Αρχαία Ελλάδα οι πολεμιστές έραβαν στα ρούχα τους πέτρες αβεντουρίνη για να έχουν θάρρος και δύναμη την ώρα της μάχης. 


Εικ. 2η :  Το ίδιο κολιέ

 Ο αβεντουρίνης θεωρείται πως φέρνει μεγάλη τύχη σε κάθε είδους τυχερά παιχνίδια, και για αυτό πολλοί  μανιώδεις παίχτες συνηθίζουν πάντα να κρατούν έναν επάνω τους.   Άλλωστε πολλοί τον ονομάζουν "πέτρα των τζογαδόρων".

Επίσης λέγεται ότι  έλκει  την αφθονία και την καλή υγεία. απελευθερώνει το άγχος και την συναισθηματική δυσφορία, ισορροπεί τα συναισθήματα και  ηρεμεί κατά τη διάρκεια έντασης. Βοηθάει να καταλαβαίνει κάποιος τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται καθώς και εναλλακτικές λύσεις. Ενισχύει την επαγγελματική καριέρα προς το θετικό και ισορροπεί το στρες στη δουλειά.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες αβεντουρίνη εξορύσσονται στην Ινδία την Χιλή και την Ρωσία.



Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Citrine, η πέτρα της αυτοπεποίθησης και της αυτογνωσίας"

To κόσμημα που σας παρουσιάζω σήμερα είναι ένα βραχιόλι από πέτρες Citrine.   Το αφιερώνω στις φίλες που ανήκουν στο ζώδιο του Τοξότη και του Σκορπιού, μια και θεωρείται ότι αυτή η πέτρα σχετίζεται με αυτά τα ζώδια.

Eικ. 1η :  Βραχιόλι φτιαγμένο με πέτρες citrine, αχάτη και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι

H πέτρα citrine είναι μια διάφανη ποικιλία χαλαζία που έχει κίτρινο χρώμα.. Το χρώμα της οφείλεται σε υδροξείδιο του σιδήρου που περιέχεται στον χαλαζία.  Citrine με φυσικό κίτρινο χρώμα είναι σχετικά  σπάνιο. Οι μεγαλύτερες ποσότητες που πουλιούνται στην αγορά, προέρχονται από άλλα είδη χαλαζία που έχουν χρωματιστεί τεχνητά. Για παράδειγμα αμέθυστος  χαμηλής ποιότητας, αν θερμανθεί στους 500oC για ορισμένο χρονικό διάστημα χάνει το μοβ χρώμα και σταδιακά παίρνει το χρώμα του citrine. Η πιο μεγάλη ποσότητα από φυσικό citrine, εξορύσσεται στη Βραζιλία.

Η πέτρα citrine θεωρείται ότι προλαμβάνει τις αυτοκαταστροφικές τάσεις επειδή βοηθά στην αύξηση της αυτοπεποίθησής μας.  Διευκολύνει  την αυτογνωσία και γενικά  δίνει χαρά, ευθυμία, ελπίδα, ζεστασιά και ενέργεια.  Επίσης λέγεται ότι προσελκύει την αφθονία.


Εικ. 2η :  Η πέτρα citrine σε ακατέργαστη μορφή



.

Αυτά που μ΄αρέσουν