Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

"Στη φάρμα του Γιάννη"

Λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, στον Αυλώνα, βρίσκεται η πανέμορφη φάρμα του φίλου μας του Γιάννη.  Μου φαινόταν λίγο σαν όνειρο όταν πριν από ενάμισι περίπου χρόνο ο Γιάννης σχεδίαζε και οργάνωνε με  όρεξη και πολλά όνειρα αυτή τη φάρμα.  Σήμερα είμαστε εδώ μαζί του και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας!!!


Πρόκειται βασικά για μια  μονάδα βιολογικής εκτροφής φασιανών (φασιανός κολχικός).  Οι φασιανοί γεννιούνται εκτρέφονται και αναπαράγονται  εδώ,  με  τη γεμάτη μεράκι και αγάπη φροντίδα του Γιάννη και των βοηθών του.  Όταν φτάσουν στο κατάλληλο βάρος παίρνουν το δρόμο για κάποια πολύ γκουρμέ εστιατόρια ή ντελικαντέσεν.  Αυτοί που γνωρίζουν  λένε ότι το κρέας τους είναι εξαιρετικό!!


Και μη νομίζει κανείς ότι σ΄αυτή τη φάρμα ζούνε και εκτρέφονται μόνο φασιανοί.  Εδώ συνάντησα διαφόρων ειδών πουλερικά, που ειλικρινά είτε δε τα γνώριζα καθόλου, ή τα έβλεπα ζωντανά για πρώτη φορά!!

Δυο περήφανες χήνες μας καλωσορίζουν  φωνάζοντας δυνατά................μήπως τις ενοχλούμε βρε παιδιά και θυμώνουν;



 Δίπλα τους κάνει τη βόλτα της μια καμαρωτή μούσκοβη.   Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πουλί!!!  Και τι παράξενο όνομα!!


"Είναι ένα πτηνό που κάποιες φορές το αφήνω και πετά ελεύθερα, κάνει τις βόλτες του και επιστρέφει" μας λέει ο Γιάννης.   Το πουλί αυτό πετά σαν τον πελεκάνο και ζυγίζει περίπου 4,5 kg. Λίγο παραπέρα  η όμορφη θηλυκιά του κλωσά τα αυγά της...........σσσσσσσ σιγά μη την τρομάξουμε παιδιά!!!  Αυτή είναι πιο όμορφη, έχει κάτι το λεπτεπίλεπτο που μόνο τα θηλυκά έχουν!!!!


Παραπέρα μια παρέα αγριόπαπιες τρέχουν ντροπαλά να κρυφτούν!!!!  Ελάτε, ελάτε, μια φωτογραφία μόνο.......αχ αυτή με τον πράσινο λαιμό είναι πανέμορφη!!!!





Φραγκόκοτες δεν είχα ξαναδεί από κοντά.  Τις πλησίασα σιγά σιγά και αυτές μου πόζαραν φιλάρεσκα!!



Να κι ένα κοτέτσι!!!  Εντάξει, τέτοιες κοτούλες έχω δει πολλές φορές!!!!   Ο Γιάννης μαζεύει μερικά αυγά και μας τα φέρνει με καμάρι!!!  


Τα πουλάκια αυτά θα μεγαλώσουν και όταν γίνουν κοτόπουλα θα μπουν κι αυτά στο κοτέτσι με τις κότες!!


Και βέβαια απ΄όλο αυτό το βασίλειο δε θα έλειπε ο πετεινός.  Καμαρωτός καμαρωτός προσπαθεί να κλέψει την παράσταση!!



Από μια τέτοια φάρμα δε θα μπορούσε να λείπει το μποστανάκι.  Ένα μποστάνι γεμάτο όλων των ειδών τα ζαρζαβατικά!!  Λαχταριστά κολοκυθάκια με το άνθος τους!!




Καρπούζια και πεπόνια!!!


Πιπεριές, ντομάτες και τρυφερά αγγουράκια!!


Και μια σειρά από  φυστικόδενδρα γεμάτα καρπούς!!


Η συνέχεια της εκδρομής περιλάμβανε ένα υπέροχο γεύμα με παϊδάκια και χειροποίητα τυρόψωμα!!!

Πέρασα υπέροχα σήμερα, ευχαριστώ Ιωάννα και Θανάση που μας ξεσηκώσατε!!!  

Γιάννη μου, να ΄σαι  καλά, να έχεις την όρεξη και το κουράγιο  πάντα και  να ξέρεις, ό,τι φτιάχνουμε με μεράκι και αγάπη κάνει τη διαφορά από τα υπόλοιπα!!!   Γι΄αυτό η  δική σου φάρμα δίνει τους καλύτερους φασιανούς στην αγορά!!!  
Καλές δουλειές!!!


Μ΄αυτήν την ανάρτηση θα σας αποχαιρετήσω για το καλοκαίρι φίλοι μου!!!!
Έχω σκοπό σ΄αυτές τις διακοπές να επιδοθώ σε "αθλήματα"  που απαιτούν δύναμη, θάρρος και υπομονή!!!
Θα τα πούμε το Σεπτέμβρη με το καλό!!
Σας φιλώ και σας αγαπώ!!!








Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

"Amethyst earrings"

Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με πέτρες αμέθυστου σας παρουσιάζω σήμερα φίλοι μου!!


Είναι και αυτά δεμένα με επιχρυσωμένο μπρούντζο και έχουν αυτό το ιδιαίτερο κούμπωμα που νομίζω χαρακτηρίζει τα σκουλαρίκια μου!!


Φοριούνται όλες τις ώρες,  ως ζευγάρι ή και ένα μόνο του και συνδυάζονται καταπληκτικά με αυτά τα μακριά φορέματα του καλοκαιριού.


Εύχομαι να έχετε μια ήρεμη και ξεκούραστη εβδομάδα!!

Σας φιλώ!!



Αυτά που μ΄αρέσουν