Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Cornelian - Κορνεόλη

Η Κορνεόλη είναι μια υπέροχη πέτρα που έχει ένα παράξενο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα.   Το όνομά της προέρχεται από τη λατινική λέξη caro που σημαίνει σάρκα και αυτό μάλλον λόγω του χρώματός της που προσεγγίζει το χρώμα της σάρκας.   Το χρώμα αυτό το οφείλει σε προσμίξεις οξειδίου και υδροξειδίου του σιδήρου.

Εικ. 1η :  Πολύ μακρύ κολιέ και βραχιόλι, φτιαγμένα με κορνεόλη, αχάτη, όνυχα και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι

Είναι γνωστή σαν "Πέτρα του πάθους" γιατί στην αρχαία Αίγυπτο, όπου την έχουμε συναντήσει σε πολλές ανασκαφές, πίστευαν ότι ενισχύει την αγάπη και το πάθος.  Τη χρησιμοποιούσαν για να στολίσουν τα κοσμήματά τους και την τοποθετούσαν σε τάφους, πάνω στο σώμα του νεκρού σαν φυλαχτό, για να υπάρχει προστασία  στην ψυχή στο ταξίδι της στον άλλο κόσμο.

Εικ. 2η :  Βραχιόλι φτιαγμένο με κορνεόλη, αχάτη, μαύρο όνυχα και στοιχεία από επιχρυσωμένο ασήμι

Σήμερα, πιστεύεται ότι φέρνει σ΄αυτόν που τη φορά, ευημερία, καλοτυχία, ενισχύει τη σεξουαλικότητα, βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση και ενισχύει το θάρρος.

Εικ. 3η :  Το ίδιο βραχιόλι

Λέγεται, επίσης, ότι  ισορροπεί την καρδιά με το μυαλό,  βοηθά να πραγματοποιούνται οι επιθυμίες μας και γενικά ισορροπεί την ενέργεια στο σπίτι μας.

Εικ. 4η :  Το σετ σε πλήρη διάταξη

 Κοιτάσματα σήμερα υπάρχουν σε Ινδία Σρι Λανκα, Βραζιλία, Ουρουγουάη.

Αφιερωμένη η ανάρτησή μου σήμερα στους φίλους και φίλες που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου         γιατί λέγεται ότι η κορνεόλη επηρεάζει άμεσα αυτό το ζώδιο.




2 σχόλια:

  1. Αγαπημένος λίθος με υπέροχα χρώματα και συνδυασμό όπως εσύ γνωρίζεις Μπέττυ μου .
    Αρα αφιερωμένο και σε μένα που ανήκω στο ζώδιο της Παρθένου .
    Καλή Σαρακοστή , με τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Όμορφο κολιέ αλλά περισσότερο οι πληροφορίες γιατί πολλές φορές ξέρουμε πράγματα π.χ. την κορνεόλη χωρίς στην ουσία να τα γνωρίζουμε! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλα πες το....... μη ντρέπεσαι!!!!

Αυτά που μ΄αρέσουν